BE A BIT DIFFERENT TOO

SAM’S MISSIE

Sam houdt van een vitale, groene leefomgeving voor mens en dier. Hij werkt hard aan een zo groot mogelijke positieve impact op zaken die er écht toe doen. Zijn bedrijfsvoering en het produceren van  prachtige, klimaatneutrale tulpen zijn bij uitstek het voorbeeld en een middel om deze boodschap over te brengen. Sam doet het nét even anders.

Ook jij kunt op jouw manier het verschil maken. Groot of heel klein, dat maakt niet uit. Sam inspireert je graag en nodigt je uit om op jouw manier bij te dragen aan een beter leefklimaat voor iedereen.

Tip: Beweeg over de iconen om meer te weten te komen
EEN MODERNE KWEKERIJ

Een roze bril? Nee hoor, het is de LED-verlichting van Sam’s nieuwste kas! In dit roze licht groeien de tulpen nu eenmaal beter. De tulpen worden – in een watercultuur – op twee lagen geteeld. In de wintermaanden tot het vroege voorjaar worden er zo’n 17 miljoen tulpen gebroeid. De moderne kas wordt volledig verwarmd zonder het gebruik van fossiele brandstoffen.

Met een geavanceerd teeltproces en technologische snufjes wordt elke tulp – van bol tot bloem nauwkeurig gevolgd. Het digitale planningssysteem geeft op het juiste moment aan wanneer welk soort rijp is om geplukt te worden. Ondanks de technologische hulpmiddelen blijft het oogsten mensenwerk en is de laatste check van de tulpentoppers (Sam’s gepassioneerde medewerkers) nog altijd onmisbaar. Zij zijn het die de tulpen dagelijks vers met de hand oogsten en ze prachtig verpakken, speciaal voor jou.

BEKROONDE BLOEMEN

Uiteraard zijn de Tulpen van Sam bekroond met de certificering van MPS A+ & Planet Proof, wat betekent dat de kwekerij het aller hoogste scoort op het gebied van alternatieve bestrijdingsmiddelen en het slim omgaan met energie, mest en water. Bovendien zijn de Tulpen van Sam vrij van neonicotinoïden. Zo denkt Sam niet alleen aan de bloemetjes, maar ook aan de bijtjes en de biodiversiteit rondom zijn kwekerij.

Uiteindelijk blijft het oog van de vakman onmisbaar

DE WEG NAAR EEN KLIMAATNEUTRALE TULPENPRODUCTIE

1. METEN

Meten is weten. Sam meet continu de hoeveelheid broeikasgassen (CO2) die vrijkomen bij het produceren van zijn tulpen. Hoe minder CO2-uitstoot, hoe beter je bezig bent voor het klimaat. Door dit te meten ontdekt hij op welke punten het productieproces – van bol tot tulp- verbeterd kan worden.

2. REDUCEREN

Sam past continu zijn productieproces aan en stuurt bij. Door gebruik te maken van een slim beregeningssysteem, zonnepanelen en warmtepompen is er al een aanzienlijk gedeelte van de CO2 footprint gereduceerd.

Dit seizoen plant Sam 2 voetbalvelden Amazoneregenwoud

3. COMPENSEREN

Na alle haalbare inspanningen compenseert Sam het laatste beetje verbruiksschade door het planten van bomen in het Amazoneregenwoud. Zo draagt hij daadwerkelijk bij aan een groenere toekomst.v

Klik hier voor meer informatie. Koop je een pak Tulpen van Sam, dan steun je indirect het planten van bomen; zo maak jij ook een verschil!

SAMEN ANDERS DOEN

Voor vrijwel alles wat we produceren en consumeren worden grondstoffen en energie verbruikt, soms dichtbij, meestal ver weg. Sam droomt van een wereld waarbij zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is of wordt gecompenseerd voor een beter bestaan. Door het telen van klimaatneutrale tulpen wil Sam een voorbeeld zijn voor andere bedrijven en hen inspireren ook kritisch te kijken naar hun belasting en impact op het milieu, maar vooral naar hun mogelijkheden het anders te doen.

Sam: “Ik wil laten zien dat je met een professionele bedrijfsvoering een voorbeeldfunctie kunt vervullen. Voor mij zijn mijn tulpen een prachtig middel om de consument bewust te maken van de klimaatproblematiek. Dit is een groot thema waar we nu al negatieve gevolgen van ondervinden. Ik wil mijn steentje bijdragen zodat ik later kan zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om dat tegen te gaan.”

MAAK OOK HET VERSCHIL

Neem Tulpen van Sam ook op in jouw assortiment en laat je bloemenpresentatie stralen. We ondersteunen je graag in de verkoop.

 

 Mail Sam