Tip: Beweeg over de iconen om meer te weten te komen

EEN MODERNE KWEKERIJ

In de wintermaanden tot het vroege voorjaar worden in de moderne kwekerij zo’n 10 miljoen tulpen gebroeid. Met een geavanceerd teeltproces en technologische snufjes wordt elke tulp – van bol tot bloem – nauwkeurig gevolgd. In een watercultuur groeien ze op tot prachtige stevige bloemen.

Het digitale planningssysteem geeft op het juiste moment aan wanneer welk soort rijp is om geplukt te worden. Maar uiteindelijk blijft het oog van de vakman ook bij deze geavanceerde teelttechniek onmisbaar. Zij zijn het die de tulpen dagelijks vers met de hand oogsten en het prachtig verpakken voor jou.

BEKROONDE BLOEMEN

Uiteraard zijn de Tulpen van Sam bekroond met de certificering van MPS A+ & planetproof, wat betekent dat de kwekerij het aller hoogste scoort op het gebied van alternatieve bestrijdingsmiddelen en het slim omgaan met energie, mest en water. Bovendien zijn de Tulpen van Sam vrij van neonicotinoïden. Zo denkt Sam niet alleen aan de bloemetjes, maar ook aan de bijtjes en de biodiversiteit rondom zijn kwekerij.

Uiteindelijk blijft
het oog van de
vakman onmisbaar

SAM PLANT OOK BOMEN

Om – naast alle haalbare duurzame inspanningen – een verschil te maken, plant Sam samen met de Black Jaguar Foundation bomen. Deze foundation realiseert een enorme strook bomen in het Amazonegebied in Brazilië. Zo verbeteren ze het leefklimaat van de jaguar en alle andere junglebewoners.

Klik hier voor meer informatie. Koop je een bosje Tulpen van Sam, dan steun je indirect het planten van bomen; zo maak jij ook een verschil!

OP WEG NAAR EEN CO2 NEUTRALE PRODUCTIE
SAMEN ANDERS DOEN

Voor vrijwel alles wat we produceren en consumeren worden grondstoffen en energie verbruikt, soms dichtbij, meestal ver weg. Sam droomt van een wereld waarbij zijn ecologische voetafdruk zo klein mogelijk is of wordt gecompenseerd voor een beter bestaan.

Ook binnen een professionele bedrijfsvoering moeten we onze verantwoording nemen en hiernaar op zoek. Zo kunnen we deze blauwgroene planeet zo goed mogelijk doorgeven aan volgende generaties. Door het telen van tulpen op een circulaire manier wil Sam een voorbeeld zijn voor andere bedrijven die hij wil inspireren ook kritisch te kijken naar hun belasting en impact op het milieu, maar vooral naar hun mogelijkheden het anders te doen.

MAAK OOK HET VERSCHIL

Vraag bij je groothandel of bloemist naar Tulpen van Sam.
Zo werken we samen aan een groenere toekomst vol kleurrijke tulpen!