Je hebt Tulpen van Sam ontdekt. Mooi! Tulpen van Sam zijn namelijk bloemen van bijzondere kwaliteit. Dikkere stelen, groenere bladeren en grotere bloemknoppen dan gewone tulpen. En je kunt ze ook langer in de vaas laten staan. Dat komt omdat ik deze tulpen op een duurzame manier teel. Ik laat de natuur z’n werk doen. En zeg nou zelf: dan kun je toch nog meer genieten van een mooie bos?

Over ons

Etherische oliën


Ik gebruik zo min mogelijk pesticide. In plaats daarvan bespuit ik mijn tulpen met etherische oliën, bijvoorbeeld met muntextract. Deze geur schrikt schadelijke bladluizen af. Gif dat in verband wordt gebracht met bijensterfte is voor mij absoluut uit den boze. Daar gebruik ik geen druppel van. 

Biodiversiteit


Een gezonde natuur houdt zichzelf in balans. Een vruchtbare bodem hoort daarbij. Daarom voed ik mijn grond met natuurlijke mineralen, zoals steenmeel. Dit gemalen lavasteen zit boordevol spoorelementen en dat gaat de verschraling van de landbouwgrond tegen. De akkerranden beplant ik met inheemse bloemen zoals klaprozen en korenbloemen. Een walhalla voor vlinders, bijen, lieveheersbeestjes en sluipwespen. Goed voor de insectenpopulatie en dus voor de biodiversiteit. En dat lieveheersbeestjes en sluipwespen ook nog eens de bladluizen opruimen is mooi meegnomen. 

Zonnecollectoren


De kassen waar de Tulpen van Sam worden gebroeid hebben een groenlabel keurmerk. Door middel van slimme technologie hergebruiken we de warmte die vrij komt. Maar ik ga een stap verder.  Ik ga de kassen bedekken met zonnecollectoren. In de zomer – als de kassen leeg zijn  en de zon schijnt – wordt warmte opgenomen en opgeslagen om in de winter gebruikt te worden. Mijn doel? Naar een 100 % fossielvrij energieverbruik. 

-->